Автомобільний теракт в Єрусалимі: араб на вантажівці врізався в групу військових ЦАХАЛу

 

В Ізраїлі стався автомобільний теракт на кшталт замахів у Ніцці й Берліні: вантажівка в районі Армон ха-Наців міста Єрусалим з’їхала з дороги і врізалася в групу військовослужбовців.

Внаслідок теракту загинуло четверо людей, всі – 20-річні. П’ять осіб госпіталізовані, зокрема один і у важкому стані. Загалом поранені 15 осіб.

Ізраїльські ЗМІ сповіщають про трьох дівчат серед загиблих.

Як повідомляє прес-служба поліції Єрусалима, вантажівка Mercedes з жовтими ізраїльськими номерними знаками виїхала на тротуар і почала чавити ізраїльських військовослужбовців, які незадовго до того вийшли з автобуса.

Відео:

Водій вантажівки застрелений на місці. По ньому випустили кілька десятків куль, не менше 13 із них влучили в лобове скло.

Відомо, що за кермом перебував 28-річний араб з ізраїльським посвідченням особи, який проживав в єрусалимському кварталі Джабль Мукабр (по-сусідству з Армон а-Наців).

Поліція Ізраїлю вважає інцидент терактом. Адже водій вантажівки додав швидкості, тримаючи курс на групу молодих людей, і протягом 20-25 секунд здійснював маневри, прагнучи наїхати на солдатів. Також він в’їхав у ту ж групу заднім ходом. А зупинився лише після розстрілу.

Прес-служба “Інституту Яд Бен Цві” повідомила, що теракт був здійснений у час, коли гіди цієї просвітницької організації проводили на оглядовому майданчику Армон а-Наців захід, в якому брали участь близько 300 військовослужбовців ЦАХАЛу.

З початку року це вже другий теракт стосовно військовослужбовців Ізраїлю. 3 січня в районі Дженіна був здійснений наїзд на службовців прикордонної поліції, тоді поранення отримали дві людини.

Читайте також:
В Італії ліквідований терорист, який вчинив теракт із вантажівкою в Берліні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна