У Німеччину прибувають сотні танків США для захисту Східної Європи від РФ

 

До Німеччини прибула перша партія озброєння зі США, що буде дислокована у країнах Східної Європи за планом НАТО посилити військову присутність у цьому регіоні через агресивність Росії.
Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Перші озброєння 6 січня розвантажили із суховантажу “Resolve”.

Сотні танків, самохідних артустановок та іншої військової техніки, які вже прибули і ще прибудуть по морю до порту Бремергафен, доставлять залізницею та своїм ходом до розподільчих баз у Польщі напередодні прибуття особового складу військових частин США.

Звідти війська й техніку в лютому почнуть передислокувати до місць постійної дислокації в Польщі, країнах Балтії, Румунії й Болгарії. Крім того, додаткові сили США розмістять і в Німеччині.

Ці кроки мають на меті додати впевненості східноєвропейським союзникам США в НАТО, що непокояться через агресивні дії Росії після окупації нею Криму та інтервенції на сході України.

Як сказав під час розвантаження озброєнь заступник командувача військ США в Європі генерал-майор Тімоті Макгвайр, “найкращий спосіб зберегти мир – це бути готовим”.

У НАТО наполягають, що ці кроки мають суто оборонний характер.

Росія засуджує їх як “агресивні” та звинувачує НАТО в “дестабілізації становища і нарощуванні напруженості” біля російських кордонів.

Читайте також:
Країни НАТО домовилися посилити військову присутність у Чорному морі та Балтії

НАТО розгортає систему ПРО поблизу кордонів України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна