Полторак покарав сімох вищих офіцерів за те, що нагороджені військові зустрічали Новий рік в аеропорту

 

Міністр оборони Степан Полторак оголосив дисциплінарні стягнення сімом офіцерам командування АТО на Донбасі за неналежне розміщення й перевезення військовослужбовців – учасників урочистостей у Маріуполі 31 грудня 2016 року.
Про це повідомив у “Фейсбуці” помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

За словами Бірюкова, наказом міністра оборони покарано сім офіцерів вищої ланки командування антитерористичної операції, включаючи сувору догану одному генерал-лейтенанту.

Бірюков констатує, що після нагородження в Маріуполі бійців 54-ї бригади, які прибули зі Світлодарської дуги, президент Петро Порошенко дав розпорядження міністрові оборони доставити їх до місць дислокації на вертольоті, але цьому завадили погодні умови.

“Спроба була – в штабі АТО є телеграма з Маріуполя про відправку вертушки. І дійсно погда була нельотна, і ніхто в цій країні не може змусити пілотів летіти, якщо у них немає допуску через погодні умови”, – написав радник президента.
Також він поінформував, що в автомобілі КрАЗ не працювали три обігрівачі з трьох, і “таку машину не можна було випускати в рейс”.
Через це військові були змушені зустрічати Новий рік в аеропорту Маріуполя.

 
Їх розмістили в терміналі аеропорту Маріуполя разом з особовим складом 131-го батальйону охорони.

“Можна було проблемою перевезення 1 січня зайнятися оперативніше, а не після того, як блискавки заблищали по всіх фронтах”, – додав радник президента.

Міністр Полторак в свою чергу повідомив у соцмережі, що ознайомився з результатами проведеного службового розслідування за фактом неналежної організації перевезення і розміщення військовослужбовців – учасників урочистостей в Маріуполі 31 грудня 2016 року.

“Сім посадових осіб, чиї дії призвели до виникнення цієї ситуації, отримають дисциплінарні стягнення”, – написав він.

Читайте також:
Порошенко вручив нагороди за Світлодарськ і Широкине

Міністр оборони покарає тих, хто після нагородження 31 грудня
кинув військових на аеродромі Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна