Генштаб: випускників військових кафедр, які досі не служили, з лютого призиватимуть у ЗСУ

 

У 2017 році на військову службу в Збройні сили України призиватимуть офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів, але раніше не служили.

Про це в ефірі радіо “Армія FM” заявив заступник начальника головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Марк Андрусяк, повідомляє ЛІГА.net.

За його словами, офіцери запасу нестимуть службу, зокрема, і в зоні АТО, але після відповідної підготовки.

“Ми плануємо цього року провести такий призов офіцерів на військову службу. Такий вид служби називається «військова служба за призовом осіб офіцерського складу»”, – сказав Андрусяк.

Він також додав, що термін служби становитиме 18 місяців. Щодо таких призовників діятимуть норми про збереження за ними робочого місця і зарплати.

За словами чиновника, призиваючи на службу “офіцерів-строковиків”, Генштаб розраховує таким чином укомплектувати первинні офіцерські посади. У командуванні ЗСУ також сподіваються, що частина офіцерів після проходження служби укладе контракти зі Збройними силами.

Перший набір офіцерів запасу до лав ЗСУ відбудетсья орієнтовно в лютому, а надалі призов планують проводити щоквартально.

Як додав начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов, у 2017-му планується призвати на службу близько 4 тисяч офіцерів запасу. Під призов підпадають офіцери віком до 43 років, які раніше не проходили військову службу.

Читайте також:
Збройні сили планують остаточно перейти на контракт до 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна