Доба АТО: найбільше обстрілів у новому році, є поранений

 

Минулої доби, 4 січня, внаслідок бойових дій на Сході ніхто з українських військовослужбовців не загинув. Один армієць отримав поранення. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Це сталося на Світлодарській дузі внаслідок мінометного обстрілу”, – сказав він.

Полковник Мотузяник зазначив, що знову зросла кількість обстрілів з боку бойовиків – до 52, і це найбільший показник у 2017 році.

Важке озброєння противник застосовував на всіх трьох напрямках, причому в секторі ОТУ “Луганськ” вперше за тривалий час “працювала” ворожа артилерія.

На Луганському напрямку, сказав Мотузяник, зафіксовано 16 обстрілів, з них половина – з використанням важкого озброєння.

Як повідомляв уранці прес-центр штабу АТО, по Новозванівці та Богуславському стріляли зі 120- міліметрових мінометів, а по Новоолександрівці та Станиці Луганській – з гранатометів.

На Маріупольському напрямку штаб констатував 21 обстріл. “Найгарячіше” було на крайньому півдні зони АТО. “Із мінометів різних калібрів бойовики неодноразово обстрілювали Водяне, Лебединське та Широкине. З гранатометів та стрілецької зброї – Гнутове, Широкине, Талаківку, Павлопіль. По Широкиному неодноразово вогонь вела БМП окупантів”, – інформували в штабі.

На Донецькому напрямку – 15 обстрілів. Зі 152-міліметрової артилерії російсько-окупаційні війська вели вогонь по наших позиціях в районі Троїцького. З мінометів калібру 120 та 82 мм противник стріляв по Троїцькому,  Зайцевому й Луганському. З гранатометів та стрілецької зброї неодноразово обстрілювали Луганське, Авдіївку та Круту Балку.

Читайте також:
Усі загиблі герої грудня: імена й портрети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна