СБУ може заборонити Марін Ле Пен в’їзд за слова про законність анексії Криму Росією

 

У Службі безпеки України не виключають заборони в’їзду в Україну кандидатці на посаду президента Франції Марін Ле Пен – у відповідь на її заяву про те, що анексія Криму РФ була законною.
Про це у вівторок, 3 січня, сказав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, передає УНІАН.

Раніше цього дня стало відомо, що лідерка французьких ультраправих, депутатка Європарламенту й голова “Національного фронту” Марін Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією “не була незаконною”, оскільки на референдумі “люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії”.

“Я не вірю, що там була незаконна анексія: був референдум, народ Криму захотів приєднатися до Росії… Я не бачу жодних підстав, щоб ставити під сумнів цей референдум”, – сказала кандидатка в президенти в інтерв’ю французькій радіостанції BFMTV/RMC.

Як визнав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, подібні заяви окремих політиків є неприпустимими, не відповідають міжнародним реаліям, проте ця заява не є офіційною заявою влади Французької Республіки.

“Якщо мова йшла б про офіційного діяча, був би виклик посла, нота протесту. Що стосується СБУ, ми залишаємо право діяти відповідно до тих висновків, яких дійдемо. Це може бути і заборона в’їзду на територію нашої держави цій особі, інші обмеження, які можуть стосуватися іноземців”, – наголосив Ткачук.

“Але першу скрипку в цьому питанні має відігравати Міністерство закордонних справ України, щодо надання оцінки таким політичним заявам”, – додав він.

Як відомо, в Європейському Союзі неодноразово заявляли, що позиція ЄС щодо незаконності анексії Криму Російською Федерацією залишається чіткою та незмінною.

Нагадаємо, вибори президента Франції відбудуться 23 квітня 2017 року.

Ультраправа Марін Ле Пен йде в рейтингах на другому місці. У грудні вона набирала 24-15%, при тому що у висуванця “Республіканців” Франсуа Фійона – 27-29%.

Читайте також:
У Франції праймеріз “республіканців” виграв кандидат, який хоче зняти санкції з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна