Теракт у Багдаді: щонайменше 39 жертв

 

У результаті вибуху замінованого автомобіля, яким керував теророрист-смертник, у столиці Іраку Багдаді загинуло щонайменше 39 та поранено 57 людей.

Теракт було здійснено на залюдненій площі з ринковими янками у переважно шиїтському районі Садр. Відповідальність узяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава” (ІДІЛ), повідомляє катарський телеканал “Аль Джазіра“.

ІДІЛ також заявила, що саме її бойовики здійснили теракт на ринку в Багдаді у суботу, 31 грудня. Тоді загинуло не менше 27 людей, багато поранених перебувають у лікарнях у тяжкому стані.

“Ісламська держава” вважає мусульманів-шиїтів віровідступниками.

Як повідомляла “Новинарня“, саме це терористичне угруповання взяло на себе відповідальність і за теракт у турецькому Стамбулі, де в новорічну ніч зловмисник розстріляв відвідувачів нічного клубу.

Читайте також:
Новий рік почався з теракту в нічному клубі Стамбула: 39 смертей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна