Поранений у Зайцевому, новорічний мінометний обстріл на Світлодарській дузі. КАРТА АТО

 

В останній день 2016 року, 31 грудня, внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, один – зазнав поранення в Зайцевому внаслідок обстрілу.
Про це на брифінгу 1 січня повідомив на брифінгу Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони з питань АТО.

За повідомленням штабу, загалом відбулося 44 обстріли з боку бойовиків. Із них 30 – на Маріупольському напрямку, зокрема три – з важкого озброєння.

“На Маріупольському напрямку головною «гарячою точкою» було Водяне – там між 12-ю та 14–ю годинами відбулися спочатку артилерійський, а потім потужний мінометний обстріл. Основні бойові дії тривають на ділянці фронту Павлопіль–Широкине, проте вчора бойовики порушували режим тиші і в інших місцях – у Мар’їнському та Волноваському районах”, – розповів полковник Мотузяник.

На Донецькому напрямку, за словами Мотузяника, серія обстрілів з легкого озброєння з боку бойовиків вчора відбулася по всіх ключових точках оборони.

У зведенні штабу зазначено, що з 82-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали наші позиції в районі Луганського. З гранатометів та стрілецької зброї — біля Авдіївки, Майорська, Південного, Зайцевого, Луганського та Крутої Балки.

“Перед самим Новим роком окупанти почали мінометний обстріл на Світлодарській дузі, який завершився вже після опівночі”, – розповів речник.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 обстрілів з боку бойовиків.

На Луганському напрямку вчора відбулося три короткотривалі обстріли з боку бойовиків: два – у Станиці Луганській та один – у Новозванівці. Важке озброєння при цьому не застосовували.

karta-ato-1-sichnya-2017

Полковник Мотузяник додав, що в суботу в районі проведення АТО зафіксувано також два польоти безпілотників бойовиків.

Як відомо, раніше Тристороння контактна група в Мінську домовилася про всеохопний режим тиші в зоні АТО з нагоди новорічних свят, починаючи з 24 грудня.

Читайте також:
Порошенко вручив нагороди за Світлодарськ і Широкине. Лейтенант Яровий – Герой України (посмертно)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна