У новорічну ніч порядок в Україні забезпечать близько 11 тисяч правоохоронців

 

У новорічну ніч безпеку громадян в Україні забезпечуватимуть загалом близько 11 тисяч правоохоронців.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, до забезпечення громадської безпеки під час проведення новорічних масових заходів буде задіяно близько 10 тисяч поліцейських та 1 тисяча військовослужбовців Національної гвардії.

Загалом у ніч із 31 грудня на 1 січня в усіх областях України заплановано проведення понад тисячі святкових масових заходів, у яких візьмуть участь майже 750 тисяч громадян.

“Поліція звертається до громадян із проханням поставитися із розумінням до роботи правоохоронців, не створювати конфліктних ситуацій та не порушувати громадський порядок”, – сказано в повідомленні.

Наймасовіші заходи, очевидно, відбудуться в Києві. Столична поліція вже працює в посиленому режимі.

Водночас інформації про можливі теракти під час новорічних святкувань у столиці у Національної поліції немає. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив заступник начальника ГУ Національної поліції Києва Руслан Кузьменко.

Про перехід на посилений варіант несення служби прозвітувало і ГУ НП у Донецькій області. Напередодні поліцейські Донеччини пройшли інструктаж щодо охорони публічного порядку в новорічну ніч та святкові дні загалом, на які в області заплановано проведення більше 40 масових заходів.

Окрім додаткових нарядів поліції, до охорони громадського порядку на Донеччині задіюватимуться військовослужбовці з числа підрозділів Національної гвардії та Військової служби правопорядку.

Читайте також:
Поліція не має інформації про теракти на свята, але рамки встановить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна