Україна нарешті отримала “безвіз”. З Коста-Рікою

 

Уряд Коста-Ріки з грудня 2016 року запровадив безвізовий режим для громадян України, пред’явників будь-яких типів паспортів, на поїздки терміном до 90 днів.
Про це йдеться у повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України.

Необхідною вимогою в’їзду до країни є наявність паспортного документа, термін дії якого не менше 90 днів на момент запланованого виїзду з Коста-Ріки.

Водночас слід враховувати, що при виїзді з території держави має бути сплачений збір у розмірі $29 доларів, незалежно від типу паспортного документа подорожувальника.

Республіка Коста-Ріка (República de Costa Rica, перекладається як “Багатий берег”) — невелика країна в Центральній Америці, що межує на півночі з Нікарагуа, на півдні з Панамою, на сході — омивається Карибським морем, на заході — Тихим океаном. Площа 51100 км², населення 4,5 млн., столиця — Сан-Хосе.
Рельєф — високе центральне плато і тропічні узбережжя.

Коста-Ріка – найпопулярніша серед туристів країна Центральної Америки. Туризм забезпечує понад 8% ВВП країни. Щороку до країни приїздить понад 2,2 млн. іноземних туристів.
Основні приваби для туристів — екологічні цікавинки: діючі вулкани (практикується їх відвідування), гірські річки (сплав на плотах), тропічні ліси, інші види екотуризму, пляжі.

Читайте також:
Сайт Європарламенту зняв дату розгляду “безвізу” для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна