П’ятий день “режиму тиші”: ще більше обстрілів з боку окупантів і бойове зіткнення

 

За минулу добу, 28 грудня, у зоні проведення антитерористичної операції відбулося загалом 50 порушень режиму припинення вогню, зокрема й одне бойове зіткнення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Маріупольському напрямку російсько-окупаціїні війська зі 120 міліметрових мінометів обстріляли Мар’їнку та Водяне. Із 82 міліметрових – Красногорівку, Талаківку і Широкине, а з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Талаківку, Павлопіль, Старогнатівку, Широкине, Новотроїцьке і Мар’їнку.

На Донецькому напрямку зі 120 міліметрових мінометів та великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по позиціях сил АТО в районі Луганського. З гранатометів – по Майорську, а зі стрілецької зброї – поблизу Троїцького, Авдіївки, Зайцевого та Новоселівки Другої.
В районі Крутої Балки відбулося бойове зіткнення.

ОНОВЛЕНО. Прес-центр штабу АТО окремо повідомив: “Вчора, близько 15:00, в районі населеного пункту Крута Балка, що на Донецькому напрямку, відбулося бойове зіткнення між одним із підрозділів сил антитерористичної операції та бойовиками російсько-терористичних військ. Бій тривав близько 30 хвилин, завдяки злагодженим діям підрозділів сил АТО, ворог змушений був відступити… В результаті бою загинув військовослужбовець Збройних сил України“.

На Луганському напрямку з озброєння БМП бойовики обстрілювали Балку Кошарну. Зі стрілецької зброї – Кримське, Станицю Луганську та Малинове.

Як повідомляла “Новинарня“, з 00 годин 24 грудня 2016 року на Сході України мав би встановитися всеохопний режим припинення вогню у зв’язку з новорічними святами, про який було домовлено в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи за участі представників ОРДЛО.

Бойовики дотримувалися “режиму тиші” лише перші півдня, а надалі з кожним днем лише нарощують кількість обстрілів. Так, 25 грудня було зафіксовано 33 обстріли, 26 грудня – 37 обстрілів, а 27 грудня – 44 обстріли з боку окупантів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна