Суд зобов’язав НАБУ розслідувати справу про хабар Онищенка за участь у виборах-2014

 

Суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро внести відомості до ЄРДР за інформацією щодо реєстрації Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на виборах 2014 року за хабар.
Копію рішення суду оприлюднив позафракційний нардеп Віталій Купрій.

Згідно з рішенням Солом’янського райсуду від 23 грудня, НАБУ має внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (зловживання владою), яке ймовірно вчинили голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський і колишній народний депутат Давид Жванія.

Як відомо, раніше Онищенко, який ховається від слідства за кордоном, заявив, що заплатив президенту Петрові Порошенкові через Давида Жванію 6 млн. доларів за реєстрацію Центрвиборчкомом і допуск до виборів.

У зв’язку з цим 15 грудня депутат Купрій подав заяву про скоєний злочин до НАБУ. Проте детективи агенства, прийнявши заяву, не внесли відповідні відомості до ЄРДР.

Читайте також:
НАБУ допитало Онищенка по скайпу. Він виклав компромат у Time

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна