Росіяни забрали 59-м гумконвоєм своїх загиблих під Світлодарськом, – ГУР

 

Головне управління розвідки Міноборони України заявляє, що черговий “гумконвой” РФ в ОРДЛО був використаний для вивезення вбитих російських військових.
Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці прес-служби ГУР у “Фейсбуці”.

“Командування ЗС РФ з метою приховування участі кадрових російських військовослужбовців у бойових діях на тимчасово окупованій території України використовує т. зв. “гуманітарні конвої” для вивозу вбитих військовослужбовців на територію РФ”, – сказано в дописі.

Зазначається, що 22 грудня транспортні засоби 59-го так званого “гуманітарного конвою” були задіяні для вивозу з міських моргів Горлівки та Макіївки на територію Росії близько 40 тіл вбитих військовослужбовців ЗС РФ.

Як відомо, 59-й транспортний конвой із Росії прибув на територію Донецької й Луганської областей, контрольованих сепаратистами, 22 грудня. Згідно з повідомленням МНС РФ, до складу колони входили більш ніж 40 автомобілів, які привезли понад 400 тонн вантажів – продукти харчування, медикаменти, новорічні подарунки і предмети першої потреби.
За чотири дня до того почалися важкі бої на Світлодарській дузі.

Читайте також:
Стало відомо, скільки бойовиків пройшло через морги “ДНР” з початку боїв
на Світлодарській дузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.