“Новорічне перемир’я” зірвано остаточно: десятки обстрілів, б’є артилерія

 

За минулу добу, 25 грудня, зафіксовано 33 обстріли позицій українських військ військ з боку незаконних збройних формувань. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на зведення прес-центру штабу АТО.

“Російсько-окупаційні війська продовжують відверто порушувати Мінські угоди. На Маріупольському напрямку вчора зі 122-міліметрової артилерії вони обстріляли Лебединське. Із 82-міліметрових мінометів – Широкине, Талаківку та Водяне. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Старогнатівку, Широкине і Павлопіль. По Новотроїцькому вогонь вів снайпер”, – ідеться в повідомленні.

“На Донецькому напрямку зі 120- та 82 міліметрових мінометів, озброєння БМП і гранатометів бойовики обстріляли Луганське, Артемове (Залізне), Новгородське та Верхньоторецьке. Зайцеве було обстріляно зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку з гранатометів та стрілецької зброї окупанти вели вогонь по Станиці Луганській та Новозванівці”, – повідомили у штабі.

Як відомо, із 00:00 24 грудня, згідно з домовленостями ТКГ в Мінську, на Сході України мав би встановитися всеохопний режим припинення вогню у зв’язку з новорічними святами.

“Нинішнє оголошене «перемир’я» спіткала та ж доля, що і всі попередні подібні «перемир’я» за роки війни на Донбасі – російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій сил АТО і цивільних об’єктів, не дивлячись на досягнуті «домовленості»”, – констатує група “Інформаційний спротив”.

За оперативними даними “ІС”, які поширив у соцмережі нардеп Дмитро Тимчук, продовжує залишатися напруженою ситуація на Світлодарській дузі.

“Фіксувалося використання російсько-терористичними військами артилерії – вогонь зі 122-мм артилерії на південний схід від Луганського (розриви в полях), активно на передовій – стрілецьке озброєння, гранатомети, кілька вогневих нальотів з використанням 82-мм і 120-мм мінометів по передньому краю. Із замаскованих позицій на передньому краї в районі на північний схід від Калинівки окупанти використовували БМП-2 (вогонь зі штатного озброєння)”, – констатує “ІС”.

На відміну від штабу, “Інфоспротив” пише про те, що в районі Зайцеве – Майорськ з боку окупантів було застосовано не лише стрілецьку зброю, а й гранатомети, а також 82-мм міномети.

“ІС” ширше розповідає також про події в секторі “Маріуполь”.

“Продовжує залишатися напруженою ситуація і на приморському напрямку. Після невдалої спроби атакувати передові позиції сил АТО в районі на схід від Водяного (23 грудня), окупанти, активно використовуючи 82-мм автоматичні міномети типу 2Б9 “Васильок”, обстрілювали позиції українських військ на ділянці від дороги Маріуполь-Тельманове до селища Широкине. Відзначалося 3 вогневі групи противника (по 2-3 міномети в кожній), які, періодично змінюючи вогневі позиції, наносили короткі, але інтенсивні вогневі удари по передових позицій сил АТО. З висот у районі Саханки окупанти також вели вогонь з БМП-2.

Крім того, окупанти активно використовували станкові гранатомети типу АГС-17 і СПГ-9/9М для обстрілів позицій сил АТО в районі селища Піщевик, з боку Нової Ласпи вели вогонь по позиціях українських військ на схід від Старогнатівки, “традиційно” – по промзоні в районі Авдіївки.

В районі Верхньоторецька окупанти зосередили кілька мобільних мінометних груп і активно ведуть вогонь по позиціях українських військ з боку Червоного Партизана і Василівки (в основному по позиціях на східній і південній околиці селища Верхньоторецьке і на південний схід від Новгородського). Крім 82-мм, противник на даній ділянці періодично використовує і 120-мм міномети”, – повідомляє “Інфоспротив”.

Читайте про “режим тиші” 24 грудня:
Перша доба “новорічного перемир’я”: один поранений, 39 обстрілів

Стали відомі героїчні обставини загибелі двох воїнів 54-ї бригади, тіла яких віддали бойовики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна