Папа Римський у різдвяному посланні згадав Україну і присилає 6 млн. євро для Донбасу

 

Під час традиційного різдвяного послання “Місту і світу” 25 грудня Папа Римський Франциск побажав миру країнам, де тривають війни, згадавши при цьому Україну і Сирію.

Текст послання наводить Радіо Ватикану.

Папа згадав про Україну такими словами:
“Мир чоловікам і жінкам, що досі страждають від наслідків конфлікту в східній Україні, де невідкладним є спільне бажання принести полегшення населенню та виконати взяті на себе зобов’язання” – сказав він.

Папа також закликав міжнародну спільноту докласти зусиль для миру у Сирії і знайти шлях до мирного врегулювання.

“Прийшов час, аби зброя замовкла назавжди, а міжнародна спільнота почала активно докладати зусилля, щоби знайти вирішення кризи шляхом переговорів і відновити громадянське співжиття в країні” – сказав понтифік.

При цьому він закликав надати невідкладну допомогу мирним жителям Алеппо, що останніми тижнями стало ареною найжорстокіших боїв.

Напередодні стало відомо, що перший транш фінансової допомоги Ватикану для усунення гуманітарної кризи в Україні буде перераховано до Різдва, він становитиме близько 6 млн. євро.

Як інформує прес-служба акції “Папа для України”, у повідомленні Папської ради Cor Unum (“Єдиним серцем”), оприлюдненому у п’ятницю, 23 грудня 2016 року, зазначено, що йдеться про майже 6 мільйонів євро з уже зібраних 12 мільйонів, що будуть призначені для допомоги 2 мільйонам адресатів, незважаючи на їхню релігійну, конфесійну чи етнічну приналежність, що перебувають, зокрема, у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській областях”.

Зазначається, що Святий престол через Папську раду “Єдиним серцем” подбав про створення Технічного комітету на місці, який очолив преосвященний Ян Собіло, єпископ-помічник Харківсько-Запорізький, що здійснює свою діяльність в контакті з апостольським нунцієм в Україні архиєпископом Клаудіо Гуджеротті.

Читайте також:
Апостольський нунцій в Україні у день 80-річчя Папи Римського відвідав окупований Донецьк

Від початку своєї діяльності, Комітет, осідок якого розташований у Запоріжжі, вибрав та оцінив проекти допомоги, надані християнськими харитативними організаціями та міжнародними агентствами.

На даний час затверджено фінансування 20 великих проектів (до 250 тисяч євро) та 39 “ініціатив солідарності» (на суму до 20 тисяч євро). Кошти, що перераховуватимуться у співпраці з Апостольською нунціатурою, призначені для надавання підтримки в ділянках забезпечення харчування, проживання та медичної допомоги.

Читайте також:
Папа Римський сфотографувався з прапором України. ФОТО

Держсекретар Ватикану привіз допомогу постраждалим на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.