Гройсмана не пустили в Ізраїль через голосування України в Радбезі ООН

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман переніс візит до Ізраїлю на невизначений термін.
Про це повідомив у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” прес-секретар глави уряду Дмитро Столярчук.

“Володимир Гройсман переніс свій візит до Ізраїлю. Нова дата візиту буде визначена пізніше”, – сказав Столярчук у неділю, 25 грудня.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про скасування офіційного візиту Гройсмана, який планувався на 27-28 грудня.

Скасування пов’язане з ситуацією навколо голосування в Раді Безпеки ООН щодо резолюції, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на окупованих палестинських територіях. З-поміж 15 членів Ради Безпеки ООН 14, зокрема Україна, проголосували за резолюцію. Лише США вперше утрималися, але при цьому не скористалися правом вето.

Ізраїльська сторона різко негативно відреагувала на результати цього “антиізраїльського” голосування. Послів у Сенегалі й Новій Зеландії викликали для консультацій; було скасовано візит до Ізраїлю глави МЗС Сенегалу, припинено програму допомоги цій країні.
В ізраїльських ЗМІ поширюється критика на адресу позиції України в даній ситуації.

Як повідомляє ізраїльський “9-й канал” з посиланням на місцеве видання Walla, станом на сьогодні прем’єр-міністр і міністр закордонних справ Біньямін Нетаньягу розпорядився викликати послів усіх країн, з якими у Ізраїлю існують дипломатичні відносини і які голосували за резолюцію ООН: Китаю, Франції, Росії, США, Єгипту, Японії, Нової Зеландії, України та Уругваю.

Читайте більше про голосування в ООН:
Радбез ООН за сприяння України ухвалив резолюцію про незаконність
ізраїльських поселень у Палестині. США вперше утрималися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна