Розвідка інформує про переповнені морги “ДНР” після боїв під Світлодарськом

 

Наступ на українські позиції в районі Світлодарської дуги 18 грудня коштував терористам значних втрат. Про це сьогодні, 23 грудня, на брифінгу розповів речник Міноборони Андрій Лисенко з посиланням на ГУР Міноборони.

“Розвідка повідомляє, що 20 грудня тіла загиблих окупантів з дебальцевської лікарні до єнакієвського моргу вивозили більше десяти автомобілів. Таким чином, невдала спроба наступу та подальша ескалація на Світлодарській дузі коштували противнику надзвичайно дорого”, – зазначив полковник Лисенко.

У ГУР МОУ також повідомили, що 22 грудня 2016 року під обстріли своєї артилерії потрапив особовий склад передового підрозділу у районі Світлодарського виступу, що призвело до загибелі та поранень військовослужбовців, які перебували на бойових позиціях.

“Зазначений випадок негативно вплинув на морально-психологічний стан особового складу, у зв’язку з чим російським окупаційним командуванням прийнято рішення про його позапланову ротацію”, – йдеться в повідомленні розвідки.

Такі втрати противника у ГУР назвали наслідком відсутності взаємодії між передовими та артилерійськими підрозділами 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) так званого 2-го армійського корпусу.

Крім того, на передових позиціях російсько-окупаційних військ відбулися міжетнічні сутички. Про це повідомляє прес-служба української військової розвідки.

“Оскільки росіяни та місцеві мешканці окупованої частини Луганської області не мають великого бажання воювати на боці бойовиків, командування противника залучає іноземців з кримінальним минулим. Посилаючись на незнання російської мови, такі “солдати удачі” ухиляються як від бойових завдань, так і від господарських робіт. Три дні тому на передовій позиції так званого “6-го полку” відбулася сутичка між бойовиками. Російськомовні бойовики роззброїли своїх колег з інших країн, і оголосили, що бачити їх поруч із собою не хочуть”, – зазначається в повідомленні.

Читайте також:
Бій з диверсантами біля Водяного: один поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна