Путін закликав Київ до обміну полоненими з сепарами “всіх на всіх”. Сенцова відпускати не хоче

 

Президент Росії Володимир Путін розповів, що не влаштовує “представників Донбасу” в процесі переговорів з Україною про обмін полоненими. Як передає УНІАН, про це він сказав на великів прес-конференції в Москві.

“Свого часу президент Порошенко висловив ідею обміну “всіх на всіх“. Я з цим повністю згоден, але пізніше з’ясувалося, що за цією формулою ховаються деталі, які не влаштовують представників Донбасу”, – заявив Путін.

“Якщо вже всіх на всіх – треба прийняти рішення про помилування і випустити всіх”, – зазначив він.

За словами глави Кремля, Україна не бажає включати в список на обмін частину затриманих на її території осіб, вважаючи їх затриманими “за законом”. У той же час, за словами Путіна, “всі особи, що утримуються на Донбасі, українською владою визнаються утримуваними незаконно”.

“Але є значна кількість осіб, які перебувають у в’язницях України і яких українська влада вважає законно засудженими і не бажають включати в список на обмін. Ось і проблема”, – сказав очільник країни-агресора.

При цьому президент Росії не вважає за доцільне звільняти українських політв’язнів в РФ – кримського режисера Олега Сенцова та журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка.

“Звичайно, ні в кого немає бажання тримати журналістів, якщо вони займаються журналістською діяльністю. Але скажіть, будь ласка, що нам робити, якщо кінорежисер – це доведено в суді – готувався до вчинення терористичних актів? Його відпустити тільки через те, що він режисер? Чим він відрізняється від кадрового співробітника військової розвідки, який планував робити те ж саме?” – сказав Путін.

“Ми сьогодні відпустимо одних, а завтра прийдуть інші? Треба домовитися, щоб це було припинено. І тоді можна буде подумати і про акти амністії. Я нічого не маю проти”, – додав Путін.

Читайте також:
Режисер Сокуров посперечався з Путіним через ув’язнення українця Сенцова. ВІДЕО

На цій же прес-конференції Володимир Путін говорив про те, що “рано чи пізно” відбудеться нормалізація відносин між Росією і Україною.

“Я сподіваюся і впевнений, що рано чи пізно відбудеться нормалізація відносин з Україною. Це буде дуже корисно і для розвитку російсько-українських і комерційних, і гуманітарних сфер”, – заявив президент РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна