Німеччина підтвердила загибель у теракті з вантажівкою одного українця

 

Внаслідок теракту в Берліні 19 грудня загинув громадянин України. Про це у своєму “Твіттері” написав посол України в Німеччині Андрій Мельник.

“На жаль, німецька поліція офіційно підтвердила загибель громадянина України внаслідок теракту в Берліні 19 грудня”, – повідомив він.

Нагадаємо, раніше була інформація про ймовірну загибель двох українців.

Як відомо, ввечері 19 грудня вантажівка врізалася в натовп на різдвяному ринку на площі Брайтшайдплатц у столиці ФРН. В результаті теракту загинули 12 людей, ще 48 отримали поранення.
Відповідальність за теракт на себе взяла на себе “Ісламська держава”.

Фура, яка скоїли навмисний наїзд на людей, належить польській компанії. Її водій, громадянин Польщі, був знайдений мертвим на пасажирському сидінні. Передбачається, що спочатку терорист застрелив його, а потім сів за кермо, щоб вчинити атаку.

Поліція затримала підозрюваного пакистанця, але незабаром його відпустили через відсутність доказів.

Натомість німецька поліція оголосила в розшук нового підозрюваного – 24-річного вихідця з Тунісу Аніса Амрі. За інформацію про його місцезнаходження обіцяли премію в розмірі 100 тисяч євро.

 

Його знищили в передмісті Мілана в ніч на 23 грудня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна