НАБУ допитало Онищенка по скайпу. Він виклав компромат у Time. ОНОВЛЕНО

 

Увечері 22 грудня Національне антикорупційне бюро провело відеоопитування нардепа від групи “Воля народу” Олександра Онищенка, який оголошений у розшук і перебуває за кордоном.

Допит тривав близько двох годин, повідомив начальник відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Омельченко в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Сьогодні мною спільно з детективом НАБУ з ініціативи Онищенка проведено його опитування в порядку статті 232 КПК України в режимі відеоконференції.
Дану слідчу дію проведено по скайпу. В ході опитування Онищенко підтвердив раніше наведені в ЗМІ висловлювання з приводу корупційних дій та інших злочинів вищих посадових осіб органів державної влади”, – скзав Омельченко.

“Надані їм відомості будуть досліджені в рамках кримінального провадження і повністю в разі встановлення будуть закінчені досудовим розслідуванням і обвинувальний акт буде спрямований до суду. Опитування Онищенка було перерване за його ініціативою і він повідомив, що в подальшому опитування продовжиться, він повідомить нам про час і дату”, – розповів Омельченко.

ОНОВЛЕНО. Американське видання Time опублікувало заяву нардепа Онищенка, в якому він звинувачує президента Петра Порошенка в переслідуванні ворогів.

Раніше повідомлялося, що Онищенко має великий пакет компромату на Порошенко. Нардеп казав про неодноразові випадки підкупів депутатів з боку адміністрації Порошенка.

Читайте також:
НАБУ почало розслідувати компромат від Онищенка

Як писала Новинарня“, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, через яку державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд. грн. В організації схеми підозрюють народного депутата від групи “Воля народу”, екс-“регіонала” Олександра Онищенка.

За версією слідства, із січня 2013-го по січень 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали куплений в держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а потім реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали збитків на суму 1 млрд. 613 млн. гривень.

У цій справі проходять 20 співробітників компаній, близьких до Онищенка.

5 липня ц.р. Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Але самого депутата в залі засідань ВР не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на кінних тренуваннях напередодні Олімпіади. Згодом він повідомляв про своє перебування в Британії.

Онищенко заперечує свою провину і заявляє, що влада використовувала його в корупційних схемах.

Читайте також:
Онищенко в Москві намагається через Кобзона налагодити зв’язки з Путіним, – ЗМІ

Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

НАБУ вилучило $600 тис. із сейфу довіреної особи Онищенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна