На міжнародних навчаннях у Болгарії морпіхи ВМСУ вибороли “Молот воїна” за перше місце

 

Близько 30 військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил ЗС України взяли участь у спільному заході з підготовки військ “Платинум лайон-2016” у Болгарії та були визнані на змаганні найкращими.
Про це інформує “Новинарня“, з посиланням на прес-центр командування ВМС ЗСУ.

Зазначається, що морські піхотинці ВМСУ та США разом із представниками збройних сил Болгарії, Румунії, Молдови, Сербії та Албанії впродовж десяти днів набували навичок у спільних діях у складі багатонаціональних підрозділів.

“Учасники “Платинум Лайон-2016” відпрацювали тактику дій малих підрозділів, взводу в атаці, штурму будівлі та провели тактичні стрільби. Крім того, військовослужбовці пройшли курс бойового медика з практичною евакуацією пораненого на гелікоптері “Black Hawk”. Фінальним завданням було проведення операції — атака-штурм ротного опорного пункту міжнаціональною коаліцією”, – йдеться в повідомленні.

За перше місце у військовому змаганні морські піхотинці ВМСУ були нагороджені “Молотом воїна”.

“Флотський колектив пишається високим професіоналізмом своїх побратимів та вважає такі заходи важливими з точки зору взаємодії між країнами у забезпеченні миру та стабільності в Чорноморському регіоні, а також підготовки українських підрозділів за стандартами НАТО”, – зазначили в прес-службі ВМСУ.

В командуванні зазначили, що морські піхотинці національного флоту, які взяли участь у даному заході, тільки нещодавно повернулися із району проведення антитерористичної операції на сході України.

Читайте також:
До Дня морської піхоти американський “морпіх” подарував колегам у Маріуполь три авто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна