“На тобі, небоже”. 72 американські дрони, передані ЗСУ, виявилися непотребом

 

Американські безпілотні літальні апарати, які мали допомогти ЗСУ в протидії незаконним збройним формуванням на Донбасі, виявилися неефективними. Про це заявив радник начальника Генерального штабу Збройних сил України Натан Хазін, передає Reuters.

72 аналогові міні-безпілотники Raven RQ-11B так розчарували, що Хазін, якби це залежало від нього, повернув би їх назад.

Як писла “Новинарня“, згадані БПЛА були передані американцями Києву в липні цього року.

“Із самого початку це було неправильне рішення використовувати ці безпілотники”, – сказав Натан Хазін – засновник волонтерського руху “Аеророзвідка”, який нещодавно став окремим підрозділом ЗСУ.

У командуванні ВПС України визнали: “Комплекси є аналоговими, тому канали і дані є незахищеними від перехоплення і глушіння сучасними засобами радіоелектронної боротьби”.

Хазін заявляє, що ці БПЛА “вразливі і дозволяють противнику вирахувати українські військові позиції, у них короткий термін роботи від батареї і вони не можуть виконувати свою основну задачу – розвідку артилерійських позицій противника”.

При цьому, за деякими даними, ціна одного такого дрона – 34 тис. доларів.

Українські військові спеціально їздили навчатися керувати “Равенами” до Алабами, передає канал “112”.

Відповідаючи на запитання агентства, один з американських військових чиновників зазначив, що рішення про відправку БПЛА в Україну вимагало багато часу, і тоді, коли вони прибули “вони виявилися менш ефективними, ніж хотілося б”.

Відомо, що армія США досі використовує ці безпілотники, але модернізовані до цифрової версії.

Читайте також:
“Матриця технологій” на гроші мецената створила унікальний безпілотник для армії,
– волонтер Касьянов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна