ТКГ і бойовики в Мінську домовилися про новорічне перемир’я

 

Члени Тристоронньої контактної групи щодо врегулюванню ситуації на сході України заявляють, що підтримують режим повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі в зв’язку з майбутніми святами.
Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі по Донбасу Мартін Сайдік у середу, 21 грудня, після закінчення засідання ТКГ в Мінську.

“Від імені Тристоронньої контактної групи я хотів би зараз зробити таку заяву… Ми, члени Тристоронньої контактної групи і представники ОРДО і ОРЛО, підкреслюємо необхідність забезпечення миру й спокою з огляду на майбутні свята, підтверджуємо свою прихильність до дотримання всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з 00 годині 24 грудня цього року за київським часом”, – сказав Сайдік.

За його словами, наступне засідання контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі відбудеться 16 січня 2017 року.

Нагадаємо, попереднього разу про “режим тиші” було домовлено з 15 вересня, він протримався деякий час. Тоді було розведено сили й засоби в районах населених пунктів Золоте і Петрівське.

Перед тим були домовленості про “режим тиші” на День знань і перемир’я на Великодні й травневі свята.

Читайте також:
Бої за Світлодарську дугу: дві доби пекла. СВІДЧЕННЯ УЧАСНИКА

Бойовики ОРДО знову зірвали “режим тиші” у Станиці Луганській,
де має відбутись розведення сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна