При спробі затримання застрелився колишній заступник голови “Нафтогазу” часів Януковича

 

У Вінницькій області в своєму будинку застрелився колишній заступник голови НАК “Нафтогаз України” часів Януковича Геннадій Юр’єв.

Як повідомив “Українській правді” речник Нацполіції Ярослав Тракало, у середу, 21 грудня, працівники військової прокуратури з’явилися до його будинку в селищі у Тиврівському районі, для проведення невідкладних слідчий дій, а саме – затримання підозрюваного в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч 5 статті 191 КК (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах”).

“Ще до їхнього потрапляння в будинок вони почули хлопок. Всередині вони виявили тіло з вогнепальним пораненням в голову”, – сказав Тракало.

речник додав, що особа вбитого встановлюється.

Водночас джерела “УП” підтвердили, що знайдений в будинку чоловік – це Геннадій Юр’єв.

Юр’єв працював заступником голови “Нафтогазу”, коли компанію очолював Євген Бакулін. Він входив у так звану групу “Росукренерго”. Був фігурантом розслідування, яке стосувалося зловживань на державних тендерах. Підозрюваними в цій справі є брати Олександр та Сергій Кацуби.

Читайте також:
Суд продовжив арешт подільнику Курченка Кацубі ще на два місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна