США розширили санкції проти Росії

 

Сполучені Штати прийняли рішення щодо розширення санкцій проти Російської Федерації через агресію проти України й окупацію Криму.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві Мінфіну США.

У розширений список санкцій увійшли сім фізичних осіб – Михайло Дєдов, Михайло Клішин, Кирило Ковальчук, Дмитро Лебедєв, Дмитро Мансуров, Олег Мінаєв та Євген Пригожин.

Зазначається, що Пригожин має ділові зв’язки з Міноборони РФ, а решта осіб пов’язані з ABR Management, банками “Росія” й “Собінбанк”.
Про Євгена Пригожина також відомо, що він мільярдер, близький до влади ресторатор (“кухар Путіна”), власник так званої “фабрики тролів” – мережі прокремлівських інтернет-коментаторів.

Також під санкції потрапили дев’ять організацій – “Інститут Стройпроект” і ТОВ “Карст”, пов’язані з Керченським мостом, окупаційні управління Кримських портів і Кримської залізниці, ВАТ “Совфрахт”, “Транс-флот”, “Транспотрочарт Ко ЛТД”, ТОВ “Русхімтрейд”, “Солід ЛТД”.

Крім того, до списку санкцій вперше додані морські судна – нафтові танкери “Маршал Жуков” і “Сталінград”, що належать “Совфрахт” і “Транс-флот” та курсують до Керчі.

“В результаті сьогоднішньої акції, будь-яке майно або активи у власності зазначених осіб, що перебувають у власності або під контролем громадян США або в Сполучених Штатах, повинні бути заблоковані”, – сказано в повідомленні.

“Ці санкції спрямовані на підтримку тиску на Росію через продовження нею окупації Криму, та покликані вплинути на тих, хто підтримує насильство і нестабільність в Україні”, – прокоментував Джон Е. Сміт, виконуючий обов’язки директора управління контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США.

“Сполучені Штати залишаються непохитними в нашій прихильності підтримувати санкції, доки Росія повністю не виконає свої зобов’язання за Мінськими угодами. Цей крок підкреслює протидію уряду США в окупації Росією Криму та нашу тверду відмову визнати спробу анексії півострова. Ці санкції йдуть за понеділковим продовженням санкцій Євросоюзу [проти РФ] і зміцнюють нашу незмінну єдність в підтримці суверенітету й територіальної цілісності України”, – сказано у відозві Мінфіну США.

Нагадаємо, напередодні, 19 грудня, Рада Європейського Союзу офіційно продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2017 року.

Читайте також про попередні санкційні рішення Вашингтона у вересні 2016 року:
США розширили санкційний список російських компаній

США поширили санкції на військове керівництво “ДНР”,
будівників Керченського мосту і дочок “Газпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна