На тлі загострення бойових дій зросла кількість “самострілів” у лавах НЗФ

 

У лавах бойовиків “ДНР/ЛНР” в останні дні різко збільшилася кількість випадків самоскалічення. Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у звіті Головного управління розвідки МО України.

“На фоні зниження морально-психологічного стану особового складу російських окупаційних військ, внаслідок втрати мотивації та небажання брати участь у бойових діях, збільшилась кількість випадків ухилення від проходження служби, у тому числі шляхом здійснення “самострілів” та навмисного нанесення собі каліцтв військовослужбовцями підрозділів, які несуть службу на передових позиціях”, – інформує ГУР МОУ.

Зазначається, що з 16 по 19 грудня зафіксовано сім таких випадків у 9-му окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) та 11-му окремому мотострілецькому полку (Макіївка) так званого 1-го армійського корпусу, а також у 7-й окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 АК.

Як відомо, протягом останніх тижнів загострилася ситуація в зоні проведення АТО на Маріупольському напрямку. Також штаб АТО повідомляв про півсотні загиблих і поранених бойовиків внаслідок боїв на Світлодарській дузі.

Читайте також:
Перемога під Світлодарськом. “Цей б***ський ліс, з якого нас крили, нарешті наш!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна