На флоті підбили підсумки діяльності за рік

 

Знакові для українського флоту події в році, що минає, – прийом до складу ВМСУ двох новозбудованих малих броньованих артилерійських катерів, які дають старт плановому оновленню корабельного складу флоту.
Як передає “Новинарня“, про це заявив начальник штабу — перший заступник командувача ВМС ЗС України Роман Гладкий 20 грудня в Одесі в ході розширеного засідання військової ради Військово-Морських сил ЗСУ щодо підбиття підсумків діяльності флоту у 2016 році.

Командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко відзначив, що протягом року пророблено значну роботу з поетапного відновлення боєздатності частин корабельного складу, морської авіації та військ берегової оборони, технічної готовності озброєння і військової техніки, набуття військовими частинами визначених бойових спроможностей, виконання заходів бойової діяльності, а також щодо удосконалення систем базування й управління тощо.

Разом з тим, за словами керівника ВМСУ, існують проблемні питання, які потрібно колективно обговорити і намітити шляхи їх вирішення.

На думку капітана 1 рангу Романа Гладкого, узагальнення отриманого досвіду та робота над помилками мають стати відправною точкою для продовження поступального руху вперед.

Під час засідання також підбито підсумки підготовки сил та військ. Як зазначалося, метою підготовки органів управління, штабів тактичної ланки й підпорядкованих сил було подальше нарощування та удосконалення їхніх оперативних, бойових спроможностей щодо виконання визначених завдань з урахуванням досвіду, набутого в ході АТО.

Віце-адмірал Ігор Воронченко  поставив завдання щодо подальшої роботи з відновлення боєздатності корабельного складу, берегової та авіаційної компонент. Як наголосив керівник, рівень виконання цих завдань має бути належним як в районах проведення АТО, так і в пунктах постійної дислокації, передає прес-центр командування ВМС ЗС України.

Нагадаємо, в 2016 році під тиском громадськості було відставлено командувача ВМСУ Гайдука, натомість призначено бойового офіцера Воронченка.

Читайте також:
За тиждень держпідприємства передали у війська 126 одиниць озброєння,
зокрема катери “Гюрза-М”

База ВМСУ в Бердянську дасть місту безпеку, інфраструктуру й робочі міста, – командувач. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна