“Мій друг Толя з Донецька зараз вгризається в землю там, у відбитому в сепарів окопі на Світлодарській дузі”

 

Андрій Цаплієнко
журналіст, військовий кореспондент каналу “1+1”

(FB)

Мій друг Анатолій Адамовський – там. Не просто на Світлодарській дузі. А саме ТАМ. У відбитому окопі, по якому прилітає просто зараз, поки ви гортаєте сторінки FB. У тому самому клятому лісі, з якого донедавна сепари щовечора обстрілювали наші позиції. І де позавчора загинули наші хлопці.

Толя з групою відчайдухів просунувся вперед. І не хоче відступати. Бо, каже, Донбас це його земля.

Він приїхав на Майдан з Донецька, і з 2013-го не повертався туди. Дивом вижив на Інститутській – снайпер “помилився” на пару сантиметрів. Толя вцілів. Втім втратив кістку руки. Німецькі лікарі, замість розтрощеної кістки, вставили йому металеву. Титанову.

anatoliy-adamovskiyЗдається, сама доля на його революційних подвигах поставила крапку. Та він переправив її на кому. Із титановою рукою пішов на фронт. Воював у Дебальцевому. В глухому оточенні один на один виходив на перемовини з росіянами. Вони могли перебити і його, і всю його групу. Толя майже дивом вивів усіх своїх людей. І знову повернувся на “передок”. Не за нагородами. За втраченою батьківщиною.

І ось зараз мій друг Анатолій вгризається в шматок відбитої позавчора української землі під Дебальцевим. Разом із побратимами-відчайдухами. Такими, як він сам. Найкращими, яких залишилось так мало. Які готові до справжніх змін. Готові вмирати за українську землю. Зараз вони сам на сам із ворогом, і я не знаю, як їм допомогти.

Як повідомляла “Новинарня“, за два дні боїв на Світлодарській дузі в ЗС України – щонайменше шість чи сім загиблих, один зниклий безвісти, понад 30 поранених і контужених. Втрати бойовиків значно більші.

Читайте також:
Перемога під Світлодарськом. “Цей б***ський ліс, з якого нас крили, нарешті наш!”

………

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.