АТО: один боєць загинув, 17 зазнали ушкоджень, ворог атакує під Світлодарськом. КАРТА

 

За минулу добу, 19 грудня, в зоні проведення АТО один український військовослужбовець загинув, ще 17 – були поранені та контужені. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу.

“На жаль, ми маємо втрати. Один український військовий загинув, ще дев’ять бійців отримали поранення. Крім цього, вісім бійців були контужені внаслідок бойових дій. Всі на Світлодарській дузі”, – зазначив полковник Мотузяник.

Як повідомляла “Новинарня“, за минулу добу бойовики 47 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі.

З початком нового дня, 20 грудня, обстріли продовжилися. На ранок було зафіксовано шість випадків порушення режиму припинення вогню.

Під Світлодарськом бойовики знову намагалися прорвати оборону ЗС України. Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Бойовики здійснили напад приблизно о 10:30 після методичного мінометного обстрілу. В атаці було задіяно три штурмові групи від 3 до 5 осіб.

Терористи отримали відповідь від підрозділів ЗСУ та відступили. “Втрат серед особового складу ЗСУ немає, втрати з боку противника уточнюються”, – інформує прес-служба МОУ про події ранку 20 грудня.

За даними сайту “Цензор“, спроби російсько-окупаційних військ відбити втрачені 18 грудня позиції були відбиті українськими військовими.
Надалі інтенсивність взаємних артилерійських обстрілів знизилася.

Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України опублікував на своєму сайті карту ситуації в районі проведення антитерористичної операції станом на вівторок, 20 грудня.

karta-ato-20-grudnya-2016

Як повідомляла “Новинарня“, 18 грудня, в неділю, сили АТО вели запеклий бій з окупантами на Світлодарській дузі. За офіційними повідомленнями понеділка, внаслідок ворожих обстрілів із важкого озброєння щонайменше п’ятеро українських військовослужбовців загинули та 16 отримали поранення й ушкодження.
Ще один боєць, за даними ЗМІ, вважається зниклим безвісти.

Разом за два дні боїв – шість (за даними “Цензора” – сім) загиблих, 33 поранених і контужених, щонайменше один зниклий безвісти. При цьому частина контужених від госпіталізації відмовилися.

Читайте також:
Перемога під Світлодарськом. “Цей б***ський ліс, з якого нас крили, нарешті наш!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна