Як у Ніцці. Вантажівка врізалася в натовп на Різдвяному ярмарку в Берліні, багато жертв

 

Вантажівка в’їхала у натовп на Різвяному ярмарку в Берліні, на площі Брайтшайдплатц (Breitscheidplatz), що раніше була центром Західного Берліна.

Станом на 21:10 за місцевим часом канал CNN із посиланням на місцеву поліцію повідомляє про загибель щонайменше 9 людей та близько 50 поранених.

MailOnline наводить слова туристки з Британії Емми Раштон, яка розповіла, що поруч із місцем наїзду немає траси.

“Фура просто проорала Різдвяний ярмарок”, – написала вона у “Твіттері”.

Телеканал CNN називає інцидент “Nice style” – “у стилі Ніцци”.

Як відомо, 14 липня на Англійській набережній в Ніцці вантажівка з ісламістом-смертником за кермом врізалася у натовп людей, що поверталися зі святкового салюту. Внаслідок цього теракту загинули 86 людей, зокрема український студент.

Як пише The Sun, водій зник з місця події. Поліція почала пошукову операцію.

Місцеві ЗМІ повідомили, що вантажівка має польські номерні знаки.

ОНОВЛЕНО. Берлінське видання Morgenpost повідомляє, що водій вантажівки затриманий поліцією, після того як утік у парк Тіргартен. Його напарник загинув на місці події.

Відповідальність за теракт взяла на себе “Ісламська держава”. Про це сказано у “Твіттері” The Washington Times.

Інцидент у Берліні стався через годину після того, як у Туреччині вбили російського посла.

Раніше спецслужби кількох країн ЄС попереджали про можливість терактів на Різдво.

Раніше 19 грудня в Ісламському центрі Цюриха (Швейцарія) сталася стрілянина, внаслідок якої поранення отримали троє людей. Поліція розпочала спецоперацію за фактом стрілянини.

Нагадаємо, після терактів у березні цього року в Бельгії Сергій Марков, екс-депутат Держдуми Росії та перший заступник голови комісії з розвитку громадської дипломатії та підтримки співвітчизників за кордоном Громадської палати РФ попереджав, що наступні терористичні атаки будуть у Берліні, якщо Німеччина не поновить співпрацю з Кремлем.

markov-prognoz-teraktiv-u-berlini

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна