ВВП третього кварталу зріс на 2%

 

Валовий внутрішній продукт України у третьому кварталі 2016 року зріс на 2% порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це свідчать уточнені дані Держстату.

“Валовий внутрішній продукт у третьому кварталі 2016 року порівняно з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактору) збільшився на 0,5%, а порівняно з третім кварталом 2015 року – на 2%”, – повідомляє прес-служба Держстату.

Згідно з даними статистичного відомства, номінальний ВВП становив 664,7 млрд. гривень, а в розрахунку на одну особу – 15,568 тис. гривень.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини зони антитерористичної операції.

Як відомо, ВВП України у другому кварталі 2016 року порівняно з другим кварталом  2015 року збільшився на 1,4%.
Раніше агентство Fitch Ratings підвищило прогноз зростання економіки України в 2017 році до 2,5% проти раніше прогнозованих 2% і зберегло прогноз зростання ВВП країни на поточний рік на рівні 1,1%.
У Національному банку також вважають прогноз зростання реального ВВП на 1,1% у 2016 році актуальним.

Читайте також:
Уряд обіцяє прискорити приріст ВВП у 2017 році до 3%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна