НАТО й Росія мають глибокі розбіжності щодо України, але “діалог важливий як ніколи”

 

Порушення режиму припинення вогню на Донбасі досягли рекордного рівня. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за результатами третього в цьому році засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів, передає “Новинарня“.

За його словами, ситуація на Сході України лишається предметом глибокої заклопотаності Альянсу.

“Порушення режиму припинення вогню досягли рекордного рівня за останні кілька місяців. Важке озброєння не відведене. Спостерігачі ОБСЄ неодноразово ставали об’єктами обстрілів”, -сказав генсек.

Він наголосив, що Мінські угоди забезпечують план врегулювання конфлікту, і всі підписанти повинні повною мірою виконувати свої зобов’язання.

“Союзники закликали Росію використати свій значний вплив на бойовиків, щоб виконати свої зобов’язання у повному обсязі”, – йдеться у заяві Столтенберга, яку цитує “Європравда“.

На тому ж засіданні Ради Росія-НАТО Єнс Столтенберг констатував, що Північноатлантичний альянс і Росія мають глибокі розбіжності з приводу кризи на сході України.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні союзники знову заявили про свою рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також підтвердили політику невизнання анексії Криму.

Однак, наголосив генсек, у часи напруженості діалог важливий як ніколи.

“Союзники і Росія мають різні погляди. Наша зустріч не означає повернення до “бізнесу як зазвичай”. Але без розмов ми не зможемо вирішити розбіжності і покращити взаєморозуміння”, – заявив Столтенберг.

За його словами, крім Україні, на зустрічі обговорювалася ситуація в Афганістані, а також  шляхи збільшення прозорості в проведенні військових навчань та зменшення ризиків інцидентів.

Зокрема, союзники висловили особливу занепокоєність збільшенням позачергових навчань російських збройних сил. “Це є дестабілізуючим чинником і не покращує загальний клімат наших відносин”, – заявив генсек.

Читайте також:
Аналітики США вважають головною загрозою 2017 року конфлікт між Росією й НАТО

Асамблея НАТО визнала російську агресію проти України та поговорила про наші недоліки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна