На Київщині молодий піротехнік підстрелив поліцейського і наклав на себе руки, – повідомлення НП

 

У місті Славутич (північ Київської області) молодий чоловік, якого розшукували за незаконне виготовлення вибухівки, поранив поліцейського і застрелився. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на зведення прес-служби поліції Київщини від 19 грудня.

Зазначається, що вночі 16 грудня, в батьківській квартирі, 27-річний житель Славутича проводив хімічні досліди, в результаті чого сталося два потужних вибухи. Налякані сусіди викликали поліцейських і вказали на пошкоджені вікна. Молодий чоловік утік.

При огляді його кімнати поліцейські виявили величезну кількість різноманітних хімічних інгредієнтів, з яких він робив піротехнічні та вибухонебезпечні предмети, а також порох, холодну зброю та навчальні гранати.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263-1 (“незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи заміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв”) Кримінального кодексу України.

Протягом трьох днів правоохоронці розшукували підозрюваного, який ніде не працював і практично ні з ким не спілкувався.

У понеділок, 19 грудня, близько 12:30 його помітили біля місцевої школи №1 й повідомили старшому інспектору славутицької поліції. При спробі затримання, підозрюваний почав стрілянину. Одна з куль влучила в ногу поліцейському.

“З вогнепальним пораненням капітан поліції почав наздоганяти втікача, попереджаючи перехожих про небезпеку, але в цей час зловмисник різко зупинився і вистрілив собі в голову”, – зазначено в повідомленні ГУ НП.

Медики боролися за життя 27-річного чоловіка, але вогнепальне поранення виявилося несумісним з життям – він помер, не приходячи до тями.

У стрільця виявили чотири пістолети і рюкзак, який перевіряють фахівці-вибухотехніки.

 

30-річного поліцейського прооперували. У відомстві зазначають, що табельну вогнепальну зброю і спеціальні засоби при затриманні злочинця він не застосовував.

Слідчими порушено кримінальні провадження за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство, з додатковою кваліфікацією – самогубство) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Поліція Києва виявила сховок з арсеналом зброї з АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна