Дубілет: Що надалі буде з Приватбанком

 

Дмитро Дубілет
директор з інформаційних технологій, син голови правління “Приватбанку”

(FB)

Дорогі друзі, сьогодні “Приватбанк” стає державним банком.

Це несподівана новина (в тому числі для мене, повірте), але хвилюватися не потрібно. У цьому пості спробую зібрати відповіді на всі питання, які можуть вас зараз хвилювати.

1. Чи потрібно переживати клієнтам за свої гроші?

Ні, переживати не потрібно. Всі кошти на поточних і депозитних рахунках всіх фізичних та юридичних осіб будуть в цілісності й схоронності. Це гарантує держава.

2. Чому це сталося?

Відтоді, як почалася війна, наш банк пережив сім інформаційних атак. Будь-який інший банк не пережив би будь-яку з них.

Але остання атака, яка розпочалася тиждень тому, була найтяжчою. Щодня ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих у банкоматах і відділеннях клієнтам, які пануківали.

До речі, в суботу, коли паніка почала потроху спадати, контрольний постріл зробив “Інтер” у вечірньому випуску новин: “У понеділок “Приватбанк” призупинить усі платежі! Втім, ми не отримали ні підтвердження, ні спростування цієї інформації від прес-служби банку”.
Думаю, для журналістів “Інтера” приготовано окреме місце в пеклі (від прес-служби пекла я спростування не отримав).

Власне, рішення про добровільну й мирну передачу банку у володіння державі було прийнято якраз у той момент, коли ми зрозуміли, що цю інформаційну атаку ми можемо не пережити і що під загрозою можуть опинитися наші клієнти.

3. Що буде з “Приватбанком” далі?

Головне, банк буде працювати далі в стандартному режимі.

Новим головою правління банку стає Олександр Шлапак (це чудова новина!), який має незабаром сформувати нову команду топ-менеджерів.

Формально, перехідний період, протягом якого ми будемо вводити в курс справи нову команду, триватиме кілька місяців.

Страшно зізнатися, але я не думаю, що клієнти чи співробітники відчують особливу різницю в роботі банку. У нас все працює, як годинник. У головному офісі та у відділеннях залишаються ті самі професіонали. У банку створена унікальна корпоративна культура. Все це нікуди не дінеться з нашим відходом.

І я не вірю, що держава відбере айпади в наших співробітників у відділеннях і натомість вручить їм рахівниці.

4. Чи можна нас назвати шахраями за те, що раніше ми виключали варіант націоналізації?

Насправді, нас ніхто не думав націоналізувати. Так, були показники, які в нас погіршилися внаслідок війни і падаючої економіки (як у всіх банків), і ми спокійно рухалися за трирічним планом, затвердженим із Нацбанком. Ми продовжували бути прибутковими і справно повертали кредити НБУ.

Але, на жаль, сталося те, що соціологи називають “самосправджувальне пророцтво”. Відтоді, як наш улюбленець Онищенко зареєстрував два роки тому законопроект про націоналізацію “Приватбанку”, цю тему почали регулярно розганяти ворожі ЗМІ. Так націоналізація перетворилася в страшилку, яка розлякувала наших вкладників, що в підсумку й призвело нас до цієї ситуації.

5. Що надалі робитиму я?

По-перше, я (як і всі мої колеги) зроблю все, щоб перехідний період пройшов якомога більш гладко – і для клієнтів, і для наших співробітників. Допомагатиму новому керівництву банку стільки, скільки треба.

“Приватбанк” – це наша дитина (дідько, вибачте за пафос). Навіть якщо ця дитина тепер житиме в новій сім’ї, ми все одно будемо стежити за тим, щоб вона була ситою, здоровою й носила теплі шкарпетки.

Читайте також:
Кабмін прийняв рішення про перехід “Приватбанку” в повну державну власність

ПриватБанк пообіцяв iPhone 7 всім Путінам, які змінять прізвище

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна