Стало відомо, де утримували “кіборга” Колодія та інших українських полонених

 

“Кіборга” Тараса Колодія, якого в неділю, 18 грудня, звільнили після майже дворічного полону “ДНР”, утримували в Макіївській колонії. Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

При цьому Геращенко в коментарі каналу “112” наголосила, що в цій колонії також утримувались й інші українські заручники.

“Тараса останнім часом утримували в Макіївській колонії. Там, де перебували і перебувають інші наші заручники, хлопці, яких достатньо довго утримують, військові”, – сказала вона.

За словами переговорниці, вдалося налагодити листування з українськими заручниками, які утримуються в колонії міста Макіївка.

“Останнє наше досягнення, можливо, хтось до цього скептично поставиться, але це реальне досягнення, що нам вдалося знайти, де їх утримують, досягти того, щоб вони отримали листи від родин, написали родинам. Останні місяці це стосувалося й Тараса,  його родина мала від нього звісточку”, – сказала Ірина Геращенко.

Як відомо, львів’янина Тараса Колодія мобілізували в серпні 2014 року. Спочатку десантник 80-ї аеромобільної бригади служив у Костянтинівці, потім – захищав Донецький аеропорт. 21 січня 2015 року потрапив до рук бойовиків “ДНР”.

Вважається, що 26-річний Колодій – останній із “кіборгів” (захисників ДАПу), які були в полоні у бойовиків.

Нагадаємо, 18 грудня з полону сепаратистів звільнили “кіборга” Колодія, в цьому допомогла УПЦ Московського патріархату.

Читайте також:
Савченко анонсувала великий обмін. Порошенко шкодує за її дії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна