Важкий безпілотник США провів розвідку біля лінії розмежування на Донбасі

 

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 у п’ятницю, 16 грудня, здійснив майже 10-годинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування сторін на Донбасі.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на західні інформаційні портали, які відстежують пересування військової авіації.

За їхніми даними, американський дальній безпілотник, який далі рушив на захід України до державного кордону з Румунією, годинами курсував із півночі на південь вздовж лінії розмежування, але не перетинав її.

Під час польоту на Донбасі американський безпілотник, який здатний перебувати в повітрі до 30 годин на висоті 15-18 тисяч метрів, також кілька разів підлітав на відстань не менше 100 км до районів Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують із Луганською областю.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км, безпілотник RQ-4А Global Hawk може спостерігати за всією територією, підконтрольною “ДНР” та “ЛНР”, а також прикордонними областями Росії.

Дальній американський БПЛА вилетів у п’ятницю вранці з авіабази Сігонелла на Сицилії. За наявними даними, він увійшов в повітряний простір України з боку Румунії на північ від Молдови і продовжив політ на схід над Кіровоградської та Дніпропетровської областями до Донецької області.

На безпілотнику був увімкнений транспондер.

Раніше підльоти до лінії розмежування на Донбасі цього стратегічного американського безпілотника були зафіксовані 15 жовтня, 14 листопада і 2 грудня.

За даними, з відкритих джерел, цей важкий безпілотник ВПС США раніше в цьому році використовувався для виявлення і знищення цілей бойовиків в Лівії за допомогою його озброєння.

Читайте також:
Конгрес США збільшив суму військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна