Уряд Нідерландів схвалив проект для ратифікації асоціації України і ЄС

 

Нідерландський уряд схвалив проект закону, необхідний для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Як передає ВВС, про це повідомив прем’єр-міністр країни Марк Рютте.

Прем’єр зазначив, що він упевнений у тому, що в обох палатах парламенту країни більшість проголосує за ратифікацію.

При цьому Рютте висловив сумніви в тому, що угода буде схвалена до виборів у нижню палату нідерландського парламенту, які відбудуться 15 березня.

За словами пана Рютте, ратифікація цієї угоди відповідає національним інтересам Нідерландів.

Як інформувала “Новинарня“, у четвер, 15 грудня, лідери ЄС досягли компромісу з Нідерландами щодо пропозицій прем’єр-міністра Марка Рютте, які внесуть у спеціальний додаток до Угоди про асоціацію Україна-ЄС. У додатку, зокрема, зазначено, що асоціація не означатиме майбутнього вступу України в Євросоюз.

Нагадаємо, що Нідерланди залишалися єдиною країною-членом ЄС, яка не ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, оскільки нідерландські виборці не підтримали її на референдумі у квітні 2016 року.

Читайте також:
Нідерланди не мають наміру ратифікувати угоду про асоціацією між Україною та ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна