Під натиском правих активістів збори в Одесі відмовилися від спроби скасувати декомунізацію. ВІДЕО

 

У п’ятницю, 16 грудня, в Одесі відбулися масові громадські слухання, предметом яких було можливе перейменування вулиць міста, декомунізованих під час керівництва ОДА Михаїла Саакашвілі. Противники декомунізації вимагали скасувати найменування вулиць на честь героїв України, зокрема на честь загиблих одеситів – учасників АТО.

Зрештою, більшістю голосів було вирішено залишити рішення екс-“губернатора” в силі. Як передає “Новинарня” з посиланням на “Думську“, за це проголосували 92 учасники слухань.

Цьому передували масові сутички біля входу в Приморську райадміністрацію Одеси, де проходили збори. У зал намагалися прорватися праві проукраїнські активісти.

Однак вхід заблокували співробітники муніципальної охорони та поліції. Сталася бійка, під час якої з обох сторін було застосовано сльозогінний газ.

Відео:

Зрештою правих активістів таки допустили до участі в зборах. Головою громадських слухань був обраний керівник обласної організації ВО “Свобода” Павло Кириленко, секретарем – керівник осередку “Правого сектора” Сергій Стерненко.

На голосування поставили два питання – про рішення колишнього голови ОДА і про скасування рішення топонімічної комісії Одеської міськради. Останнє також було прийнято більшістю голосів.
Вже після голосування перед присутніми виступив член топонімічної комісії, але на рішення слухань це не вплинуло.

Читайте також:
Після “повішання судді” п’ятьом обвинуваченим у справі 2 травня в Одесі
таки продовжили арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна