ФСБ в окупованому Криму затримала ще одного проукраїнського активіста

 

Cпівробітники Федеральної служби безпеки Росії в окупованому Криму затримали кримського активіста Ігоря Мовенка.

Цю інформацію в коментарі сайту Крим.Реалії підтвердила координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

“Вранці до Ігоря на роботу приїхали співробітники ФСБ, там же забрали його комп’ютер. Точно не сформулювали ніяких обвинувачень. Єдине, що він зміг зрозуміти – його забирають нібито за дописи в соціальних мережах, поширення екстремізму“, – розповіла правозахисниця.

За словами Скрипник, семеро ефесбешників привезли Мовенка додому, де була його дружина. Жінці зачитали якусь постанову суду, але “вона не змогла її побачити, оскільки, всупереч нормам, їй не надали копію”.

При цьому Мовенку заборонили спілкуватися з дружиною. Проте він встиг повідомити, що його били й погрожували посадити в СЗІО, якщо не зізнається в екстремізмі.

У квартирі активіста ФСБ вилучила жорсткі диски, сім-карти, флешки й телефон.

Куди саме відвезли Ігоря, правозахисникам наразі невідомо, зв’язку з ним немає.

Як повідомляла “Новинарня“, у вересні Ігоря Мовенка побили за українську символіку. Як зазначила його дружина, яка відзняла інцидент на телефон, активіста побив чоловік, чия вагітна жінка “підняла ґвалт”, побачивши на велосипеді Ігоря наклеєну символіку українського батальйону “Азов”.

Лікарі діагностували у Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа та інші травми.

У підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя відбулося засідання, на якому побитого активіста оштрафували на 2 тисячі рублів.

Прокуратура Криму при Генпрокуратурі України 9 вересня почала досудове розслідування за фактом побиття громадянина України в місті Севастополі за використання української символіки.

Читайте також:
У Криму ФСБ затримала українця з синьо-жовтим прапором на даху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна