ФСБ готується порушити проти Умерова ще одну справу

 

В окупованому Криму ФСБ Росії має намір порушити ще одну кримінальну справу проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це розповів його адвокат Еміль Курбедінов у відеосюжеті, розміщеному у “Фейсбуці” на сторінці Айше Умерової.

“Сьогодні нас повідомили, що проводиться чергова дослідча перевірка по відеозапису, на якому, за версією слідства, Ільмі Умеров виступає з питаннями, що стосуються і Криму, і Росії, і України”, – розповів Курбедінов.

За словами адвоката, по цьому відеозапису триває дослідча перевірка, після якої, як правило, відбувається порушення кримінальної справи.

Як уточнив адвокат, сьогодні, 16 грудня, слідчий намагався опитати Умерова по цьому відеозапису. Умеров ніяких свідчень не надавав.

“Наступним етапом ми чекаємо порушення кримінальної справи, проведення експертизи, тобто кримінальні справи відносно Ільмі Умерова тривають”, – сказав Еміль Курбедінов.

Як раніше повідомляла “Новинарня“, ФСБ порушила проти заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова кримінальну справу нібито за “екстремізм і сепаратизм” у травні цього року. Його підозрювали в закликах до “порушення територіальної цілісності Росії” після виступу в ефірі українського телеканалу АТR.

Умерова було затримано і відправлено для проведення примусової судово-психіатричної експертизи в психіатричну лікарню. Пізніше, на вимогу світової громадськості, його відпустили.

Читайте також:
Затриманий заступник голови Меджлісу пояснив, чому в окупантів Криму почалася істерія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна