“Фейсбук” почав боротьбу з фейковими новинами

Керівництво соціальної мережі Facebook представило стратегію боротьби з фейковими новинами.

Як зазначив віце-президент компанії з роботи із новинами Джон Хеджмен, у соцмережі розуміють необхідність боротьби з поширенням неправдивої інформації, але водночас “Фейсбук” має намір зберегти свою роль як відкритого майданчика для обміну інформацією, повідомляє ВВС.

Для початку компанія полегшить користувачам можливість повідомити про появу фейкової новини. Якщо про неї заявить певна кількість користувачів, то новину перевірять інформагенції та інші сторонні компанії, які займаються фактчекінгом (перевіркою інформації).

Для перевірки фактів “Фейсбук” співпрацюватиме з ABC News, Associated Press та іншими медіакорпораціями.

У разі, якщо партнери вкажуть на викривлення даних, ці повідомлення не зникнуть зі стрічки користувачів соцмережі, але матимуть позначку “суперечливі”. Вони також матимуть посилання на статтю, яка пояснить, що саме є сумнівним.

Крім того, “Фейсбук” водить алгоритм, який надалі завадить спамерам діяти в соцмережі під іменами реальних інформаційних агенцій та ЗМІ.

Кілька тижнів тому засновник і голова компанії “Фейсбук” Марк Цукерберг назвав “божевільною ідеєю” те, що фейкові новини в соцмережі допомогли схилити виборців у США 8 листопада на користь кандидата в президенти Дональда Трампа.

Перед виборами у “Фейсбуці” поширювалися хибні повідомлення, нібито папа римський Франциск схвалив кандидатуру Трампа, а також нібито федеральний агент, який здійснював розслідування щодо кандидата від демократів Гілларі Клінтон, був знайдений мертвим.

Читайте також:
Вибори в США: Клінтон випередила Трампа на 2 млн. голосів

“Людиною року” від журналу Time – Дональд Трамп. Він не згодний з редакцією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна