Європарламент відклав голосування щодо “безвізу” для України на 3 квітня. ОНОВЛЕНО

 

Європейський парламент оприлюднив нову дату ухвалення питання про безвізовий режим для України. Така інформація міститься в реєстраційній картці законопроекту на сайті ЄП.

За оновленим планом, це питання буде розглянуте в пленарному залі 3 квітня.

Варто зазначити, що кілька днів тому Європарламент вже переносив прогнозну дату розгляду українського безвізу з 18 січня на 1 лютого. Тоді це пояснювали процедурними питаннями.

Прикметно, що розгляд законодавчої ініціативи щодо скасування віз для Грузії відбудеться раніше, 2 лютого, зазначає “Європейська правда”.

За даними деяких джерел, ЄС хоче використати процедурні важелі, щоб перенести запуск безвізового режиму на період після президентських виборів у Франції, які відбудуться в квітні-травні 2017 року.

ОНОВЛЕНО. Питання про надання Україні безвізового режиму в Європейському парламенті буде винесене на голосування одразу після завершення міжінституційних переговорів, при цьому дата 3 квітня 2017 року не є обов’язковою. Про це повідомляє УНІАН.

Агенція інформує, що у Європейському парламенті відповіли на запитання щодо нової дати, оприлюдненої в попередньому порядку денного ЄП, де замість 1 лютого вказано 3 квітня.

“Ніхто нічного не переносив. Жодних офіційних рішень з цього приводу не ухвалювалося, адже дата може бути змінена. Справа в тому, що як тільки Рада ЄС оголосить про початок міжінституційних переговорів, їх можна буде завершити за один день і поставити питання на голосування на найближче пленарне засідання. Завдання Європарламенту – затвердити це рішення якомога раніше”, – зазначили в ЄП.

Читайте також:
Європарламент схвалив законопроект про механізм призупинення “безвізу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна