На Харківщині попрощалися з бійцями, що загинули 10 грудня

 

У селищі Башкирівка на Харківщині, де постійно дислокується 92-га механізованої бригада, попрощалися із трьома бійцями, які загинули під час обстрілу 10 грудня на Донеччині.

Усі загиблі – мінометники Віктор Клименко, Володимир Шоломинський та Андрій Лелякін – є уродженцями Харківщини, повідомляє “5-й канал“. Їх мобілізували в липні 2014 року. Після демобілізації вони разом підписали контракти із ЗСУ і далі служили в рідному підрозділі.

Єдиний із того мінометного розрахунку, хто вижив під час обстрілу терористів, – Олександр Літченко. Він проводжав своїх побратимів в останню путь навколішки.

“Вова Шоломинський закрив мене своїм тілом. Мене тільки ударною хвилею відкинуло, отримав забій грудної клітки і все. А хлопці троє…шансів не було”, – згадує Літченко.

За словами Літченка, вони вчотирьох вирушили на підмогу побратимам, яких ворог обстрілював із важкої зброї – мінометів, САУ й навіть установок “Град”. Міна, що прилетіла з непідко нтольної території, влучила просто в яму, де був мінометний розрахунок.

“Думаю, що вони вирахували координати. Якби там були, як їх називають, сепаратисти чи алкоголіки [то не влучили б], проте там професійна армія, російські війська”, – каже заступник командира 92-ї механізованої бригади ЗСУ Бахтіяр Ахметов.

Після прощання труни з загиблими доправили додому. Командування бригади обіцяє поклопотати про посмертні нагороди для героїв.

“Хлопці загинули під час виконання бойового завдання. Колектив, командування бригади – ми зробимо все, аби помститися за бойових побратимів”, – запевняє Ахметов.

У всіх загиблих воїнів залишилися маленькі діти.

Як повідомляла “Новинарня“, 10 грудня на Донбасі загинув також боєць ДУК “Правий сектор” та Збройних сил України Віталій Соломкін із позивним “Вітек”.
Речник МОУ повідомляв про трьох загиблих за добу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна