У Росії забрали чемпіонат світу з бобслею. Через політику

 

Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) у вівторок, 13 грудня, оголосила про перенесення чемпіонату світу 2017 року з Сочі в інше місто. Місце проведення турніру буде названо пізніше, повідомляє “Новинарня” з посиланням на офіційну заяву IBSF.

“Виконавчий комітет IBSF вирішив, що в цей важкий час розумніше не проводити такий турнір у Росії”, – ідеться в повідомленні.

У Міжнародній федерації заявили, що змагання повинні бути присвячені “спорту, а не звинуваченням і дискусіям – неважливо, справедливим чи ні”.

“Федерація бобслею Росії зробила багато для підготовки чемпіонату, однак нинішній клімат зробить майже неможливим те, щоб оцінити зусилля оргкомітету чи якість траси «Санки», однієї з найкращих у світі”, – додали у Федерації.

Нагадаємо, сочинська траса “Санки” приймала змагання бобслеїстів на зимовій Олімпіаді в лютому 2014 року, одразу після якої Росія почала окупацію Криму.

9 грудня Всесвітнє антидопінгове агентство опублікувало другу частину доповіді про масове застосування допінгу в російському спорті. У представлених результатах комісії Річарда Макларена, в числі іншого, йдеться про зимові Олімпійські ігри в Сочі: розслідування показало, що два чемпіони Олімпіади з бобслею – росіяни Олександр Зубков та Олексій Воєвода – вживали заборонені препарати.

13 грудня стало відомо, що Федерація бобслею та санного спорту Німеччини (BSV) виступила проти проведення в Росії чемпіонату світу-2017 із бобслею та скелетону, який був запланований на 13-26 лютого. Водночас німці – одні з лідерів світового бобслею – висловилися проти бойкоту змагань.

“Ми проти бойкоту, бо стороною, що програла у цьому спорі, буде спорт. Немає нічого гіршого, ніж чемпіонат світу, у якому не беруть участь великі країни…
Ми незадоволені тим, що турнір пройде у Сочі. Ми запропонували Міжнародній федерації бобслею та скелетону (перенести цей захід до Німеччини”, – заявив глава BSV Томас Шваб.

Перед тим стало відомо, що США, Латвія та Південна Корея вирішили бойкотувати сочинський чемпіонат через звинувачення Всесвітнього антидопінгового агентства на адресу Росії.
Доведено, що в 2014 році державні органи РФ на “домашній” Олімпіаді провадили діяльність на масове застосування допінгу російськими спортсменами та підміняли допінг-проби.
У Росії ці закиди називають “політичною розправою”.

Як відомо, ФІФА наразі не пристала на заклики перенести чемпіонат світу з футболу 2018 року із Росії в іншу країну.

Читайте також:
Російські ЗМІ знайшли “будинок Януковича” в Сочі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна