На прийомі до “Дня героїв” в Кремлі побував керівник приватної військової компанії “Вагнер”

 

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не зміг підтвердити, чи був на прийомі в Кремлівському палаці Дмитро Уткін, відомий як Вагнер, що постачав російські кадри для війни на Донбасі зі своєї військової компанії. Про це у вівторок, 13 грудня, повідомляє російське агентство “РІА Новости“.

“Мені потрібно буде перевірити список запрошених. Я так не можу приблизно сказати. Я перевірю і повідомлю вам”, – сказав Пєсков, відповідаючи на прохання підтвердити повідомлення ЗМІ про те, що Уткін брав участь в “прийомі Героїв” 9 грудня у Георгіївському залі Кремля.

Як відомо, навесні 2016 року російське видання “Фонтанка” писало, що в Росії існує умовно приватна військова компанія “ПВК Вагнера”, яка відправляла воювати людей на Донбас і в Сирію. “Її втрати не входять в офіційну статистику, але це не заважає президенту Путіну нагороджувати російських найманців”, – зазначало видання.
ПВК під командуванням людини з позивним “Вагнер”, за інформацією “Фонтанки”, з весни 2014 року діяла в Криму, а потім на території Луганської області.
Керує компанією 46-річний підполковник запасу Дмитро Уткін, позивний “Вагнер”.

У документах за підписом президента Росії було знайдено єдине документальне підтвердження існування неформального батальйону, що якимось чином визнається офіційними структурами РФ.

Як повідомив співрозмовник видання, загалом у ПВК Вагнера близько 600 осіб.

Напередодні ЗМІ повідомили, що Дмитро Уткін, що воював на Донбасі і в Сирії, 9 грудня “засвітився” в Кремлі на святкуванні новоствореного “Дня героїв вітчизни”.

Читайте також:
Російські найманці їдуть із Донбасу на війну в Сирію, – Reuters

Павуки в банці “ЛНР”: окопна війна погано позначається на довголітті окупантів-контрабандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна