За час АТО Сухопутні війська кількісно зросли втричі, – Полторак

“На сьогодні особовий склад Сухопутних військ нараховує понад 169 тис. військовослужбовців”, – про це заявив міністр оборони Степан Полторак у день професійного свята СВ ЗСУ.

За словами генерала армії України Полторака, “за цей складний час” – проведення АТО – Сухопутні війська сформували 12 нових бригад, вісім полків, створили чотири оперативні командування, провели реформування управління – сформовано управління корпусу резерву.

Таким чином, чисельність СВ за час війни зросла майже втричі.

“І все це відбулося в той час, коли велися бойові дії”, – наголосив міністр оборони.

За його словами, в АТО зараз перебувають близько 30 тисяч українських війькових.

На контракт з початку року вже залучено 66 тисяч осіб, що дозволило уникнути нової черги мобілізації.

У понеділок, 12 грудня, генерал Полторак привітав військовослужбовців із Днем Сухопутних військ у Командуванні СВ ЗСУ від імені президента України.

Міністр наголосив на зміцненні бойового духу та майстерності військових, побажав перемог солдатам та офіцерам, передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу МОУ.

“У цей день хочу особливо привітати ветеранів Сухопутних військ, усіх командувачів, які доклали значних зусиль для зміцнення виду Збройних сил. Ваш досвід є неоціненним для зміцнення Українського війська, – наголосив генерал армії України Степан Полторак. – Безмежна подяка особовому складу, адже за час збройного протистояння, саме Сухопутні війська взяли на себе основний удар у боротьбі з ворогом”.

Міністр вручив державні та відомчі нагороди військовослужбовцям Сухопутних військ.

У церемонії взяв участь головнокомандувач ЗСУ – начальник Генштабу Віктор Муженко.

Читайте також:
У Генштабі розповіли, скільки в ЗСУ генералів і взагалі особового складу

Чисельність Міноборони скоротили майже на 200 посад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.