Порошенко поскаржився Меркель на постійні порушення бойовиками “режиму тиші”

 

У телефонній розмові, яку 12 грудня провели президент Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, сторони “висловили занепокоєння через постійні порушення російськими бойовиками режиму припинення вогню“. Про це повідомила прес-служба Банкової.

Порошенко також наголосив на неприпустимості блокування Росією процесу звільнення українських заручників.

“Глава Української держави висловив сподівання, що рішення про чергове продовження санкцій ЄС проти Росії буде ухвалено найближчим часом”, – ідеться в повідомленні.

Ангела Меркель запевнила, що сприятиме якнайшвидшому завершенню процедури надання українцям безвізового режиму, а також віднайденню компромісу для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зазначили в прес-службі.

Співрозмовники також обговорили проблематику енергетичної безпеки України та ЄС.

ОНОВЛЕНО. Уповноважена президента України з питань Донбасу, перший віце-спікер Ірина Геращенко додала, що “серед інших тем однією з ключових було питання звільнення заручників”.

 

Читайте також:
Грибаускайте в Києві: підтримує і сподівається, що “безвіз” запрацює 2017 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна