НАБУ розслудує вже десять проваджень за е-деклараціями

 

Національне антикорупційне бюро України почало розслідування семи кримінальних проваджень на підставі аналізу інформації, наведеної в електронних деклараціях держпосадовців. Відомості про це внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань упродовж 7-9 грудня, повідомила прес-служба НАБУ.

Два провадження зареєстровані за фактом внесення недостовірних даних народними депутатами (ст. 366-1 Кримінального кодексу України).

Одне провадження — за фактом незаконного збагачення заступника голови облради (ч.3 ст. 368-2 КК України – “незаконне збагачення особи, яка займає особливо відповідальне становище”).

Відомості про ще чотири кримінальні провадження до ЄРДР внесені за фактом незаконного збагачення та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій трьома суддями: стосовно двох служителів Феміди детективи Бюро розслідують скоєння злочину, передбаченого ч.2. ст. 368-2 КК України, третій суддя фігурує у двох провадженнях, відкритих за фактами незаконного збагачення (ч.3 ст. 368-2 ККУ) та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій (ст. 366-1 ККУ).

Таким чином, загальна кількість проваджень, зареєстрованих детективами Бюро за результатами аналізу е-декларацій сягнула 10.

У Бюро нагадали, що 17 листопада НАБУ зареєструвало перші три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення (ч. 2 та ч. 3 ст. 368-2 КК України) на підставі аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях.
Два провадження відкриті стосовно народних депутатів України і одне — представника судової гілки влади.

Досудове розслідування в цих провадженнях триває.

 

Читайте також:
НАБУ відкрило перші провадження за фактами незаконного збагачення через е-декларації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна