Теракт у Стамбулі: в результаті двох вибухів загинули щонайменше 29 людей. ВІДЕО

 

Щонайменше 29 людей, зокрема, і 27 поліцейських, загинули в результаті двох вибухів поруч із футбольним стадіоном Vodafone Aren у стамбульському районі Бешикташ. Ще 166 людей поранені, інформує ВВС.

Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу раніше повідомив, що метою нападу були поліцейські. За його словами, вже затримані 10 підрзрюваних у організації вибухів.

Організатори теракту хотіли, аби жертв було якомога більше, – йдеться у заяві президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

Увечері 11 грудня поряд із домашнім стадіоном футбольної команди “Бешикташ” вибухнула машина, начинена вибухівкою.

Вибух стався через дві години після закінчення матчу “Бешикташа” з “Бурсаспор” в тому місці, де зі стадіону виходили фанати “Бурсаспора”.

Пізніше стало відомо, що другий вибух стався у парку поруч, і його здійсив нападник-смертник.

За даними правоохоронців, вибуховий устрій у авто спрацював завдяки дистанційному управлінню.

Жодне угрупування поки не взяло на себе відповідальності за напад, однак попередні напади в Туреччині здійснювали курдські бойовики і угруповання “Ісламська держава”, забороненого у низці країн, зокрема Росії та Туреччині.

Через те, що метою нападу стали поліцейські, підозра, швидше за все, впаде на курдські бойові угруповання, які раніше нападали на служби безпеки, зазначає кореспондент ВВС у Туреччині Марк Лоуен.

Міністр транспорту Ахмет Арслан написав у своєму мікроблозі в “Твіттері” що вибух був терактом.

Сойлу пізніше додав, що вибухів було два – в одному випадку біля стадіону вибухнув начинений вибухівкою автомобіль, в іншому – бомбу привів у дію смертник в розташованому поруч парку.

Також повідомляється, що після вибухів було чути стрілянину.

Читайте також:
Біля аеропорту в Стамбулі прогримів вибух

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна