Конфлікт вичерпано. Тиловий полковник перепросив бойового капітана, якому порадив “піти на@уй і застрелитись”

 

Полковник Юрій Лакша, заступник командувача оперативно-тактичного угруповання “Донецьк”, вибачився перед шанованим бойовим офіцером 54-ї бригади, якому він привселюдно заявив: “…Візьміть пістолет, ідіть на@уй і застреліться”.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі дніпровський волонтер Юрій Мисягін, який перший повідомив про кричущий випадок на нараді ОК “Схід”.

“Я вважаю, що це приклад того, як бойові офіцери повинні знаходити спільну мову в будь-якій ситуації. Вони все одно все роблять одну спільну справу – захищають свою країну. І найголовніше, вміння зрозуміти свою помилку і щиро вибачитися, повірте – дано не кожному”, – написав Мисягін у “Фейсбуці”.

За його даними, 9 грудня в 54-й бригаді (54-та окрема механізована бригада, в/ч В2970 ОК “Схід”, базується у місті Бахмут Донецької області) відбулися збори, на яких було присутнє все керівництво бригади, заступник керівника оперативно-тактичної групи “Донецьк” полковник Юрій Лакша та командир групи інженерного забезпечення 54-ї бригади капітан Прокопчук.

Полковник Юрій Лакша, заступник командувача ОТУ “Донецьк”, сказав: “До вчорашньої наради в 54-й бригаді мені доповіли неперевірену і недостовірну інформацію. Тому я незаслужено на емоціях образив капітана Прокопчука. Я сьогодні побачив все на власні очі і прошу вибачення за свої слова сказані в емоційному пориві”.

“Офіцери потиснули руки. Капітан Прокопчук не має претензій до полковника Лакші”, – зазначив Мисягін.

“Як волонтер від себе додам: для того, щоб самому пересвідчитись і перевірити всю інформацію, отриману напередодні, полковник Лакша поїхав на найпередовіші позиції 54-ї бригади на Світлодарській дузі, потім поїхав в ППД 54-ї бригади, у вотчину капітана Прокопчука, сам особисто все побачив і перевірив, зрозумів, що дійсно інформація була неправдива та приніс свої вибачення.
Респект офіцерам! ??”, – додав волонтер.

Перед тим, уранці, він просив через “Фейсбук” міністра оборони й начальника Генерального штабу розібратися в кричущій ситуації, розмістивши допис наступного змісту.

“Зона АТО.
У розташування 54-ї бригади приїхали гості: заступник командувача ОК “Схiд”, на даний момент керівник оперативно-тактичного угруповання “Донецьк” полковник Тернавський і з ним ще два його заступники – полковник Зубонь і полковник Лакша.

У 54-й бригаді проводилася нарада, на якій були присутні всі управління бригади, бойові командири батальйонів, дивізіонів, рот і батарей. Більше 20 осіб.
Розмова йшла про те, що військові з чимось, як завжди, не справляються і кульгає дисципліна.

Черга дійшла до командира групи інженерного забезпечення капітана Прокопчука.

Капітан підвівся і відповів:
– Для підняття військової дисципліни потрібні офіцери й сержанти, які, відповідно до статуту, відповідають за військову дисципліну від командира відділення до командира роти, включаючи командира взводу. Саме їх зараз дуже сильно не вистачає.
Так як я особисто перебуваю на передній лінії оборони і забезпечую підрозділи інженерним обладнанням, фортифікаційною спорудами і мирно-вибуховим забезпеченням.
Я займаюся розмінуванням посівних полів аграріїв України. Надаю всесильну допомогу місцевому населенню в розмінування даних ділянок місцевості, для виявлення вибухових речовин.

На що один із гостей, полковник Лакша, в присутності понад 20 осіб, в тому числі молодших офіцерів заявив:
– Якщо ви не справляєтеся з військовою дисципліною, то візьміть пістолет, ідіть на@уй і застреліться.

Після цих слів капітан Прокопчук підвівся і вийшов.

За капітана вступилися замкомбрига та інші офіцери 54-ї бригади.

Полковнику Лакша, ви взагалі розумієте те, що ви сказали? Ви завжди так розмовляєте з людьми?

Ви принизили й образили бойового офіцера, якого поважають і люблять у всій 54-й бригаді.

Капітан Прокопчук добрих справ для армії і людей зробив більше, напевно, ніж ви повітря зіпсували за своє життя, а судячи з вашої поведінки і стилю спілкування на нараді й після, то повітря за життя ви зіпсували дуже багато.

Полковник Лакша, а вам розповім малу часто того, через що вся 54-та бригада, пишається і любить капітана Прокопчука.

Саме він ПЕРШИМ придумав шкалу кутів підвищення для точної стрільби з РПГ-7, яка кріпиться між прицілом і самим гранатометом, а волонтери потім її допрацювали й поставляють зараз в зону АТО. Начальник Генерального штабу бачив, як військові тестували на полігоні під Києвом цю шкалу.

Саме він розробив всі електронні ростові мішені, які 54-та бригада використано для своїх тренувань на своєму полігоні.

Саме він виготовив спеціальні кішки, які можна відстрілювати з АК на великі відстані, для зняття розтяжок противника.

Це тільки частина того, що я особисто бачив і знаю. А розробок там дуже і дуже багато.

Прокопчук і його команда військових зараз будують і зміцнюють бліндажі на найбільш передовій.

Військові можуть про капітана Прокопчук розповісти набагато більше.

Полковнику Лакша, після того, як вам зробили зауваження військові 54-ї бригади, ви навіть не знайшли в собі сили підійти і щиро вибачитися за свої низькі й мерзенні слова, які ніяк не відповідають званню офіцера.

Полковнику Лакша, ви образили не тільки офіцера молодшого вас за рангом, але і всю бойову 54-ю бригаду.

Я вам дам одну пораду. Якщо ви вважаєте себе офіцером, в чому я сильно сумніваюся, то їдьте в 54-ту бригаду і в присутності всіх офіцерів просіть пробачення за ваші низькі слова. Також, полковнику Лакша, я вам раджу наступного разу, коли ви будете комусь казати подібні речі, показати особистим прикладом, як треба взяти пістолет, піти на@уй і застрелитись…”

Читайте також:
Генштаб відповів волонтеру Касьянову: бійці 25-го бату не мають платити
за спалений “сепарами” ГАЗ-66

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна